Wat is een familiale verzekering en waar moet je op letten bij het afsluiten

Wat is een familiale verzekering. Die vraag wordt ons regelmatig gesteld en het antwoord daarop is eigenlijk eenvoudig. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, en naast de financiële gevolgen is er vaak ook heel wat lichamelijke leed het gevolg van een of ander ongeluk. Zo’n ongeluk valt overal voor. Ze gebeuren niet alleen in het verkeer en op het werk, maar even goed in je eigen gezin. Ben je aansprakelijk voor ene of ander ongeval, dan draai je op voor alle kosten die er het gevolg van zijn. Je kunt jezelf en je gezinsleden daartegen beschermen met een familiale verzekering.

Wat is een familiale verzekering en waar moet je opletten om zo’n verzekering af te sluiten?

Een familiale verzekering beschermt je dus tegen alle materiële en lichamelijke schade veroorzaakt door iemand van je gezin aan derden.

Wat is een familiale verzekering nog? Het is in de eerste plaats een verzekering tegen alle materiële of lichamelijke schade die je zelf of iemand van je gezin. Stel je bent bij familie, een vriend of een kennis op bezoek en je breekt of de ene of andere manier een dure Chinese vaas. Dat wordt een dure zaakzonde familiale verzekering. In soortgelijke gevallen kun je een beroep doen op je familiale verzekering die deze vaas zal vergoeden.

Wat is een familiale verzekering: Wie heeft zo’n verkering nodig?

Wat is een familiale verzekeringWat is een familiale verzekering? Op die vraag kregen we ondertussen al een antwoord. Maar zeker even belangrijk is het antwoord op de vraag wie zo’n verzekering best kan afsluiten. Een familiale verzekering afsluiten is niet verplicht, maar wordt wel door vele instanties aangeraden. Iedereen kan een ongeluk veroorzaken. Heb je jonge kinderen in huis? Dan is een familiale verzekering zeker aan te raden. Spelende kinderen verlies je al wel eens uit het oog en dan weet je wat er kan gebeuren…

Wat is een familiale verzekering en wie is verzekerd

Een familiale verzekering kan je zowel afsluiten als alleenstaande of voor een gezin. Een verzekering voor een  alleenstaande zal vaak goedkoper zijn dan een voor een gezin. Een gezin in de ruime betekenis van het woord, namelijk jouw samenwonende echtgenoot en kinderen die onder jouw hoederecht vallen of kinderen die tijdelijk onder jouw toezicht zijn, huisdieren en personen die tijdelijk bij je verblijven. Of er nog andere personen verzekerd zijn, kan je nakijken in de polisvoorwaarden.

Naast diegene die de verzekering afsloot, verzeker je dus meteen ook:

Je partner en jullie kinderen

Iedereen die bij je inwoont

Al diegenen die slechts tijdelijk bij je inwonen

Alle minderjarige kinderen waarover je het hoederrecht hebt of die onder jouw toezicht zijn.

Huisdieren. Paarden zijn geen huisdieren en vallen niet onder deze verzekering.

Waar moet je zeker op letten bij het afsluiten van een familiale verzekering?

Wat is een familiale verzekeringVooraleer je een contract tekent, moet je de familiale verzekering vergelijken met andere aanbiedingen. De prijs is niet zo hoog, maar verschilt wel van verzekeraar tot verzekeraar. En niet alleen de premie is belangrijk, maar zeker ook datgene wat je familiale verzekering dekt. Goedkope familiale verzekeringen vergoeden vaak veel minder dan een iets duurdere verzekering. Staar je dus zeker niet blind op de hoogte van je premie , maar ook op het soort aangevallen dat in aanmerking komt voor vergoeding.

Je franchise bij een familiale verzekering

Als je familiale verzekeringen met elkaar vergelijkt verlies je best het bedrag van de franchise na. De meeste verzekeraars passen ook een franchise of vrijstelling toe bij een familiale verzekering. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen in geval van schade. Meestal schommelt dit bedrag tussen de 200 en 250 euro.

Waar ben je verzekerd met een familiale verzekering?

Als je regelmatig naar het buitenland reist is het belangrijk te weten waar je met je familiale verzekering verzekerd bent. Dat is zeker het geval als je buiten Europa reist. Het is wettelijk verplicht dat de verzekeringspolis minstens Europa en de landen rond de Middellandse zee moet bestrijken. Er zijn heel wat verzekeraars waar je geniet van een wereldwijde dekking. Bij andere zal je bijkomende voorwaarden moeten laten opnemen.

Verzekerd op je werk?

Een Burgerlijke Aansprakelijkheid (kortweg BA) dekt niet alle schade die je eventueel aan derden toebrengt. De schade die je bijvoorbeeld toebrengt tijdens je professionele activiteiten is niet gedekt. Daar moet jij of je werkgever een aansprakelijkheidsverzekering voor afsluiten.

Wil je zo’n familiale verzekering afsluiten en ben je op zoek naar de verzekering met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Vergelijk alle aanbiedingen op Vergelijk Totaal. Wij nemen je de papieren rompslomp uit handen en regelen alles GRATIS voor jou.
By |2018-10-22T08:57:32+00:00oktober 22nd, 2018|Verzekeringen|0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt cookies en diensten van derde partijen. Ok